ЛЕКСИКА

Биро за преводи

Биро за преводи Лексика врши стручни судски и симултани преводи на повеке од 40 јазици. Постоиме од 2009 година. Вршиме превози за 1 час. Специјални попусти за редовни клиенти и посебни попусти за поглеми количини преводи.

Прочитај повеќе
image01

ЛЕКСИКА ПЛУС

Центар за странски јазици

Центарот за странски јазици Лексика е акридитиран центар основан во 2006 година. Училишта на три локации со дејност курсеви за странски јазици за сите возрасти. Изучување на сите европски јазици.

Прочитај повеќе
image02

Во кои области работиме?

Ние сме ЛЕКСИКА - Биро за преводи и центар за изучување на странски јазици кое успешно работи веќе 13 години.

service 1

Странски јазици

изучување на странски јазици со комуникативни вештини и граматичка платформа за правилен изговор и правопис

service 2

Странска литература

изучување на литературата на странскиот јазик, како и културата и традицијата на државата репрезент на јазикот кој се изучува

service 3

Превод на документи

стручни судски и стимултавни преводи со компјутерка обработка на повеке од 40 јазици

Дали сте ги виделе нашите работни простории?

Нашите училници - работни простории се уредени со комплетно нов мебел и располагаат со сите потребни алатки и технички помагала кои го олеснуваат учењето и го поттикнуваат мисловниот процес.

Кои сме ние?

Успешно работиме цели 13 години, благодарение на нашиот тим:

team 1

Никола Аврамовски

Оснивач

Дипломиран Професор
Сопственик и оснивач на Лексика

team 1

Цветанка Аврамовски

Direktor

Преведувач и професор

Мр-Проф и овластен судски преведувач по Албански

За нас

Бирото за преводи Лексика врши стручни судски и симултани преводи на повеке од 40 јазици. Постоиме од 2009 година. Вршиме превози за 1 час. Специјални попусти за редовни клиенти и посебни попусти за поглеми количини преводи.
Центарот за странски јазици Лексика е акридитиран центар основан во 2006 година. Училишта на три локации со дејност курсеви за странски јазици за сите возрасти. Изучување на сите европски јазици.
Користиме стручна литература од најголемите и најпознати издавачки куки како кембриџ, оксфорд, нашионал географикс, хубер, ланген шаид, натур и култур и др.
Располагаме со професионален наставен кадар - професори експерти во својата област со одлични говорни и комуникативни вештини кои употребуваат педагошки елементи на начин правилно да го пренесат стекнатото знаење на своите ученици и како краен ефект се постигне позитивен резултат во сверата на странските јазици.
Вршиме уписи на македонски студенти во странстбо како и странск студенти во македонија.
Посредуваме при работа и сместување на македонски студенти во германија.

ИНТЕНЗИВНИ КУРСЕВИ ПО АНГЛИСКИ ГЕРМАНСКИ И ШВЕДСКИ ЗА 3 МЕСЕЦИ СО ЗАГАРАНТИРАН УСПЕХ

Контактирајте не

Што клиентите говорат за нас?

Ова се еден мал дел од препораките кои нашите клиенти ни ги оставиле

"Го изучувам шведскиот јазик веќе втор месец и сум преногу заговолен бидејки за овај период научив доволно зборови од почетно ниво и можам да комуницирам во одредени области како претставување, супер маркет, на работа, и во семејството"

Улберт Колчаковски Клиент

"Учам Албански јазик во лексика веке 6 месеци и одлично ми оди. Професорката Цветанка е одлична, секогаш не мотивира и часовите ни се забавни и интересни"

Кире Божиновски Клиент

"Изучувам германски јазик веке 2 години, а применетите знаења ги пренесов и во Германија затоа што работам со шпедитерка дејност и често патувам за германија"

Влатко Мицевски Клиент

"Совршенството се постигнува не тогаш кога нема што повеќе да се додаде, туку кога нема ништо повеќе да се оттргне"

Ценовник

Скратен ценовник. За подетални цени обратетесе на контакт информациите подолу.

Месечен курс за јазик

  • 1.000 ден
  • загарантиран успех
  • 60 мин времетраење на час

Фамилијарен курс за јазик

  • 1.600 ден.
  • два членови од семејството
  • 60 мин времетраење на час

Превод на документи

  • 300 ден / лист
  • над 40 јазици
  • 1 час изработка

Ова се вообичаените цени, за подетални информации контактирајте не

Контактирајте не

Зачлени се

Зачленете се во нашиот центар со оставање на Вашата емаил адреса. На внесената емаил адреса ке добивате информации за идните наши активности и курсеви.

Ве молиме внесете валидна емаил адреса

Контактирајте не

Доколку имате било какво прашање, слободно контактирајте не преку контакт формата или преку инфо податоците.

Контакт форма

Ве молиме внесете име
Ве молиме внесете валидна емаил адреса.
Ве молиме внесете порака

ул. Филип II Македонски 15/2, наспроти Јавор, Битола

ул. Пеце Матичевски 36, наспроти Пелагонка 2 и градска библиотека, Битола

ул. Трајче Стефановски 15, лавчанска населба, Битола

ул. Туристичка, наспроти МБР, Струга

avrambt@hotmail.com

+389 76 251 500

+389 78 251 500

Не има и на социјалните мрежи